De beste lenzen

voor uw ogen

Niet elke soort lens is geschikt voor uw oog. Als u besluit contactlenzen te gaan dragen, gaan we eerst samen met u op zoek naar de lens die het beste bij u en uw oog past. Daarbij staat de gezondheid van uw oog voorop. Zoals u waarschijnlijk wel weet kunnen contactlenzen onderverdeeld worden in harde, zuurstofdoorlatende en zachte lenzen.

Welke lenzen zijn het beste voor u?

Dit is voor iedereen verschillend. Het is afhankelijk van uw sterkte, hoe u het wil gaan dragen en in welke conditie uw oog is. Om hier een goed antwoord op te geven is het verstandig om een afspraak te maken met onze contactlensspecialisten. Zij geven u graag advies over welke lens het beste bij u past. Tenslotte is geen een oog hetzelfde.

Zachte contactlenzen

De lens wordt per stuk verpakt en gebruikt. De levensduur van deze lens is één dag, wat hem uitermate geschikt maakt voor occasioneel dragen, bijvoorbeeld alleen voor het sporten of op vakantie. Door de individuele verpakking is de lens ook uitstekend geschikt voor ogen die uiterst gevoelig zijn voor vloeistoffen en afzettingen. Immers, u zet iedere dag een schone en nieuwe set in. U hoeft ze ’s avonds niet te reinigen dus u heeft ook geen gedoe met vloeistoffen.

Het paar lenzen heeft een levensduur van 7 dagen en 6 nachten. Na de 7e dag gooit u de lenzen weg, u slaapt een nacht zonder lenzen en de volgende ochtend zet u een nieuw, schoon paar in. Het voordeel van dit systeem is dat u weinig gedoe met in-en-uitdoen heeft en u heeft geen verzorgingsvloeistoffen nodig.

Deze lenzen zijn zeer hoog zuurstofdoorlaatbaar en hebben daardoor een korte levensduur. Na twee weken vervangt u de lenzen door een nieuw paar. Door de hoge mate van zuurstofdoorlaatbaarheid kan de lens ’s nachts wel eens ingelaten worden maar in den regel moet hij ’s avonds uitgehaald worden. De zeer hoge mate van zuurstofdoorlaatbaarheid zorgt ervoor dat de lens ook in een droge omgeving of met zeer lange en variabele draagtijden als zeer comfortabel ervaren wordt.

Deze lenzen hebben een levensduur van een maand en na die maand gooit u ze ook weg. De lenzen moeten ’s avonds wel uitgedaan worden. Per halfjaar krijgt u 6 paar lenzen mee plus de benodigde vloeistoffen en een nieuw lenshouder. Het voordeel van dit systeem is dat u altijd schone lenzen heeft met een hogere zuurstofdoorlaatbaarheid en altijd reservelenzen heeft.

De proefperiode is 2 maanden. Als u binnen die tijd stopt met lenzen dragen, bedragen voor u de kosten de aanpaskosten. Het restant krijgt u terugbetaald.

Wilt u een nóg intensere blik? Dat kan met de FreshLook kleurlenzen van CIBA VISION. Deze geven uw ogen net een iets heldere kleur, waardoor u een prachtige blik krijgt. 

Vormvaste (‘harde’) contactlenzen

Voor sommige correcties kunnen we een betere gezichtsscherpte verwachten met vormvaste lenzen dan met zachte contactlenzen. Tegenpool van een vormvaste lens is dat men meer gevoel heeft bij stofjes en zandkorrels die in het oog komen. Prijs is afhankelijk van het materiaal dat gekozen wordt. Hoe hoger de zuurstofdoorlaatbaarheid van het materiaal, des te hoger de prijs. Tevens is de zuurstofdoorlaatbaarheid gekoppeld aan de levensduur van een vormvaste lens; hoe hoger de zuurstofdoorlaatbaarheid, des korter is de levensduur. Vraag ons naar meer informatie over deze mogelijkheden.

Nachtlenzen

Nachtlenzen draagt u als u slaapt. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen de ogen. ’s Ochtends doet u de lenzen uit. Overdag kunt u dan scherp zien zonder bril of lenzen. Ideaal dus om vrijuit te kunnen sporten of een goede oplossing wanneer u last heeft van hooikoorts, droge ogen of vuiltjes achter de lenzen.